Über die Grenze

De jumelage commissie bij Lionsclub Heerenveen e.o. heeft zich tot doel gesteld om ontmoetingen tussen buitenlandse Lionsclubs te bevorderen. Door uitwisseling van activiteiten op allerlei niveaus en gebieden (zoals cultuur, handel en nijverheid, dienstverlening) kunnen de leden van beide clubs internationale contacten onderhouden, ideeën uitwisselen en van elkaars cultuur, kennis en kwaliteiten leren.

Op zaterdag 1 april 2017 ging een afvaardiging van Lionsclub Heerenveen en omstreken op bezoek bij de Lionsclub “Bergische-Löwen in Wuppertal. Wuppertal is de grootste stad van het Bergische Land en tegelijkertijd het economisch, educatief, industrieel en cultureel centrum van de regio. En natuurlijk is het vooral ‘de stad met de zweefbaan’ – zoals ook de officiële slogan van Wuppertal luidt. Langs de zweefbaan presenteert zich een zelfbewuste en historiebewuste stad die verbazingwekkende dingen te bieden heeft.

Alle aanwezigen waren erg enthousiast over dit initiatief. Zoals president Jur Moorlag van Heerenveen zei; “het gaat er niet om naar welke stad je gaat, maar het gaat om de (Lionsleden) mensen die daar wonen en leven.

Het was een zeer interessante en informatieve dag, welke aan het einde van de dag culinair werd afgesloten in de voormalige woning van de familie Bayer.